torsdag 6 januari 2011

Supermat (Malin)

Som ni kanske sett har jag inte direkt levt nyttigt. Inom mina ProPoints, ja, men hur bra är det för kroppen att bara leva på morgondrink, keso, banan och massa choklad?

Mitt mål i slutändan är ju inte bara att gå ned i vikt. Jag vill också äta den bästa maten. Jag köper alltid tidningar där det står "De 50 nyttigaste livsmedlen-Vi har hela listan". Jag köper iofs också "De 50 rikaste kvinnorna i ditt län-Vi har hela listan" och egentligen alla andra hela listor som tidningarna har.

Jag googlar ofta på Supermat och jag älskar den här sidan och går ofta in och kollar om nya rön kommit upp och om bubblorna åkt längre upp eller dalat nedåt. (Om man nu kan dala uppåt..?)

Låt mig förklara hur bubbel-diagrammet ovan fungerar:

Ju högre en bubbla, desto större bevis för dess effektivitet. Men det är bara effektivt för de villkor som anges inne i bubblan. Man ser det om man trycker på bubblan.

Visualiseringen skapar sig från ett publikt Google Doc. när ny forskning kommer ut, uppdateras datan och genererar om bilden.


Bubblornas storlek beror på hur ofta preparatet googlas.

Här ska ni få mina bästa och också bäst förklarande sidorna om Supermat:

http://www.alltomtradgard.se/artiklar/2010/borja-tugga-superfood/index.xml

http://www.expressen.se/halsa/1.2215614/supermat-fran-a-till-o

http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20100922&tem=3&art=1279


http://www.medox.se/category.php?categoryID=434


http://www.matblogg.se/archives/2010/01/13/supermaten/

http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=591&tem=3

Nästa gång jag handlar får jag inte handla något om inte finns med på listan bland Supermat. Kanske jag ska försöka göra en liten dagsmeny med bara supermatsingridienser också?

Ni får lite inspirationsbilder som jag snott från olika sidor på webben också (säg till om jag inte fick...):




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar